Снимка: PexelsОбщопрактикуващият лекар от Благоевград д-р Димитринка Вълчанова се изказа лошо

...
Снимка: PexelsОбщопрактикуващият лекар от Благоевград д-р Димитринка Вълчанова се изказа лошо
Коментари Харесай

Личен лекар: Всяко изказване на управляващите започва с фразата „Има легла“. Какво значи легла

Снимка: Pexels

Общопрактикуващият лекар от Благоевград доктор Димитринка Вълчанова се изрече неприятно за ръководещите по време и ограниченията по време на рецесията с ковид. „ Covid картината е много сериозна и поражда в мен и голяма паника, и голямо неодобрение и яд. “, сподели тя, представена от " Морето ". 

В предаването „ Преди всички “ тя дефинира обстановката като извънредно сериозна.

„ В същото време срещаме като че ли една опозиция от нашите ръководещи – приказвам за Благоевград, да се вземат в точния момент доста по-сериозни ограничения, с цел да ограничим това лавинообразното разпространяване на Covid инфекцията “, сподели доктор Вълчанова. В Благоевград не беше направено нищо в допълнение, с цел да бъде спряно разпространяването на инфекцията, счита общопрактикуващият доктор.

„ Всяко изявление на ръководещите стартира с фразата, с репликата „ Има кревати “. Знаете ли обаче какъв брой е празна от наличие тази имитация? Какво значи кревати? Какви са тези кревати? Това не са кревати в спа центрове и хотели. Това са болнични кревати и на тях ляга болен човек “, разяснява общопрактикуващият доктор. Каквото и да създадем, където и да сложим кревати, до момента в който не спрем разпространяването на инфекцията, кревати няма да има, добави доктор Вълчанова.

Легла няма, безапелационна е доктор Димитринка Вълчанова, която описа за 10-15 души с двустранни пневмонии, които лежат у дома и посочи, че това са данни единствено от последната седмица.

„ Пневмонията към този момент е затруднение. Двустранната пневмония към този момент е съществено затруднение. Да не приказваме, че става дума за хора във възраст рискова, със съпътстващи спомагателни сърдечно-съдови, ендокринни, бъбречни, чернодробни болести, които изискват този пациент да бъде следен, да бъде лекуван в болнично заведение. “

Личните лекари поставят неимоверни старания да лекуват такива пациенти, посочи доктор Вълчанова, която има над 70 позвънявания от свои пациенти на ден.

След като общопрактикуващите лекари останалата част от съсловието ги пояснява като не толкоз знаещи, дано знаещите, доценти и професори, да обяснят по какъв начин се лекува една такава пневмония при диабетик и при сърдечно-съдово болен, прикани персоналният доктор.

Лесно е, когато 24 часа се следи динамичността на един пациент в болница, добави Димитринка Вълчанова.

„ Дали някой от сътрудниците болнични, доста знаещи и още по-много знаещи ще излязат и ще поемат уговорката да лекуват подобен пациент единствено по субективни недоволства, по телефона? /…/ Кажете ми вие по какъв начин по телефона се преценя чернодробната дисфункция, по какъв начин се преценя бъбречната дисфункция? “

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР